MARDİN SAVUR İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Yılının Son haftasında Yapılacak etkinlikler

2018-2019 Eğitim Yılının Son haftasında Yapılacak etkinlikler

         DAĞITIM YERLERİNE  

İlgi:

a) Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği                

b) İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hedefe Doğru 4 Başlık 7 adım yönergesi         

c) 2023 Eğitim Vizyonu Okul Değerlendirmeleri            

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temel Eğitime bağlı tüm İlkokul ile Ortaokul Müdürlüklerinin ilgi ( (a) yönetmelik ile ilgi (b) yönergenin 4 Başlık 7 Adım Projesi" çerçevesinde 10-14.06.2019 tarihlerinde eğitim - öğretim  ile ilgili çeşitli etkinlikler planlanacaktır.      

 Bu çerçevede yapılacak sosyal etkinlik ve faaliyetler ders ve branş bazındaki konularının içeriklerine uygun olarak belirlenmesi; ders müfredatın bitirilmesi, konu kazanımlarının tamamı verilmesi ile birlikte öğrencilerin eğitim yılının sonunda okula devamlarını sağlamak, yıl boyunca azim ve gayretlerini ödüllendirmek, okula olan aidiyetlerini güçlendirmek, okul sevgisini pekiştirmek, okulların kurumsal kimliklerini korumak, öğretmen, öğrenci idareci, veli kaynaşmasını sağlamak için çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlemesi planlanmaktadır.        

Söz konusu bu tür etkinliklerden; öğrencilerle birlikte doğa yürüyüşü düzenlemek, piknik yapmak, hasta ziyareti, aile ziyaretleri gerçekleştirmek; köyün/mahallenin yaşlı ve kanaat önderlerinin ziyareti, köy ve mahalle mescitlerin/mabetlerin gezilmesi, sınıf içi, okul içi-dışı geleneksel çocuk oyunlarının oynaması, varsa tarım uygulama alanlarının gezilmesi, hasat zamanında yapılan uygulamalarının gezilmesi, incelenmesi, öğrencilere gösterilmesi, mahalle-sokak temizliklerinde farkındalık oluşturulacak sembolik etkinliklerin yapılması ile sınıf ve okulda öğrencilerin yeni düzenlediği veya eğitim yılında bir kez gösterimin yapıldığı etkinliklerinin sunumlarının etkinlik, yarışma ve faaliyetlerin bir kez daha okulda - sınıfta sergilenme çalışmaları yapılacaktır.   ?Bu minvalde ekte sunulan tabloda ve belirtilen açıklamalar kapsamında tüm İlkokul/Ortaokul ve  Ortaöğretim Müdürlüklerinin; ?Etkinlikler 10-14/06/2019 tarihlerinde yapılacaktır. ?Yapılacak çalışma, etkinlikler ve faaliyetleri öğrenci velilerini maddi yönden zor durumda bırakacak nitelikte olmamasına özen gösterilecektir. ?Çalışmalar sınıf içi, sınıf dışı; okul içi - okul dışı  etkinlikler olacak şekilde planlanabilir, yarışma ve etkinlikle,r okul ve sınıf bazında da yapılabilir. ?Çeşitli zamanlarda okulda yapılan etkinlik ve faaliyetlerin, bu zaman aralığında da tekrardan öğrenci, öğretmen ve velilere sunumları yapılabilir. (Ör: Birinci dönemde öğrencilerinin oynadığı sergilediği oyun, şiir vb. çalışmaları bir kez daha gösterimi yapılır)  ?Bu tarih aralığında yapılacak tüm çalışmalar fotoğraflanarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin e postasına, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de okullardan fotoğrafları sıkıştırılmış klasör şeklinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü temelegetim@meb.gov.tr adresine 18/06/2019 tarihine kadar gönderecektir. ?Çalışma ve etkinlikler okullarımızın tüm sosyal medya hesaplarında paylaşılması ve okul müdürlükleri ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin internet sayfalarında güncel olarak eklenmesi gerekmektedir.        

Söz konusu ekte sunulana tabloda örnek çalışma ve etkinliklerinin belirtilen tarihlerde eğitim - öğretimin aksatılmadan yapılması, etkinliklerinin okul müdürlüğünün koordine ve sorumluluğunda planlanıp gerçekleştirilmesi, Milli Eğitim Temel Kanunu, Türk Milli Eğitiminin Genel amaçlarına uygun olarak ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykırılık teşkil etmeyecek şekilde yapılması ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerin rehberliğinde planlanarak; gerekli denetim ve kontrollerin sağlanması hususunda;          

Bilgi ve gereğini önemle rica ederim.                                                                                                                        

Yakup SARI                                                                                                                

Vali a.                                                                                                                

İl Milli Eğitim Müdürü

Mardin/Savur - 0482 571 20 57

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.